Uvijek budite spremni za učenje!

s2

Naišli ste na prepreke tokom rješavanja radnih zadataka? Ne brinite! Svaka greška može postati mogućnost za učenje. U susretu sa problemima na koje nailazite bitno je samo jedno: ne posustajte!

Ljudi će pamtiti i cijeniti vaš oporavak više nego samu grešku. Veoma je bitno da tokom svog rada prikupljate različite informacije koje su vam potrebne kako bi mogli donositi odluke koje se temelje na znanju. Učenje i sticanje novih znanja jedni je način da napredujete i ostvarite karijeru. Upravo ovo su brojni stručnjaci isticali kao ključ uspjeha u postizanju višeg karijernog nivoa. Direktor PaperG-ja, Victor Wong, je jednom prilikom izjavio: „Ne napreduje se zato što radite svoj posao dobro – napreduje se jer činite dobro stvari koje nisu u u opisu vašeg posla”.

Neka vaši najveći ciljevi na poslu budu učenje i doprinos samom poslu!

Moderni poslovni sistemi traže dinamične ljude, koji su u stanju da analiziraju stvari i na osnovu toga donose određene zaključke. Sa druge strane, sistemi i tehnologije se toliko brzo razvijaju i mijenjaju, da zahtijevaju stalno praćenje i napredovanje. Zato je učenje postalo cjeloživotni proces, koji se nikad ne završava. Na taj način ćete ostati u toku, biti informisani i spremni da odgovorite na sve poslovne izazove. Dobri poslodavci cijene ljude koji pokazuju inicijativu na svom radnom mjestu, pa im zato omogućavaju napredovanje u karijeri. Budite i vi jedan od tih ljudi!